trarenfrru

Gazlı Söndürme Sistemleri Neden Tercih Edilir?

Gazlı söndürme sistemleri günümüzde birçok sektörde verim alınarak kullanılan söndürme cihazları arasındadır. Gazlı sistemlerin genelde hassas materyallerin olduğu ve zarar görmesi kolay olan malzemelerin yer aldığı depolarda kullanılması verim alınmasını sağlamaktadır. Sulu söndürme sistemlerinin basınç ve içerik ile zarar verme ihtimali olan uygun tipteki yangınlarda gazlı sistemlerin kullanıldığı görülmektedir. Ayrıca suyun kullanılması yangının hızlı yayılmasına etki edeceği durumlar için de bu tipteki söndürücüler tercih edilmektedir.

Gazlı Söndürme Sistemleri Neden Tercih Edilir? - Lider Yangın

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte üretim yapan birçok sektörde gazlı söndürme sistemleri kullanılmaktadır. Değerli makinelerin kullanılıyor olması, büyük alanlarda risklerin artması ve otomatik sistemlerin daha fazla avantaj sağlayacağı durumlarda mühendislerimiz tarafından da bu yangın söndürme sistemleri önerilmektedir. Özellikle temiz gazlı söndürme sistemleri hassas bölgelerin en ideal söndürme sistemi olarak tercih edilmektedir. Basınç veya söndürme ajanının niteliği nedeniyle zarar görebilecek birçok materyal bulunduğu için, bu alanlar gazlı söndürme sistemlerinin faydalı olarak kullanılabileceği alanlar olarak istenmektedir.

TSE standartlarında üretilen ve dünya tarafından geçerliliği kanıtlanmış gaz türlerinin yer aldığı söndürme sistemleri Montreal Protokolünde tespit edilen temiz içerikli gazların da söndürme için eklenmesiyle birlikte birçok alanda can kurtarıcı olarak tercih edilir.

Gazlı Söndürme Sistemleri Hangi Alanlarda Kullanılır?

Gazlı söndürme sistemlerinin hangi alanlarda kullanılacağı kesinlikle mühendislik etüdünden sonra kararlaştırılmalıdır. Genel olarak nerelerde kullanılabileceği ile ilgili listeler bulunsa da, deneysel ve teknik olarak yararlı olduğu mekanlar belirlenmiş olsa da, ortamda, işyerinde veya bölgede bulunan diğer unsurlar, canlı yoğunluğu veya çeşitli etmenler de göz önüne alınarak farklı söndürme sistemleri ile de desteklenebilir.

Gazlı Söndürme Sistemleri Hangi Alanlarda Kullanılır? - Lider Yangın

Modern yangınla mücadele yöntemlerinde söndürme sistemleri ile birlikte algılama ve ihbar sistemleri de kullanılmaktadır. Bir işyerinde büyük ölçekli bir alan korunacaksa ve farklı tehlike sınıflarına göre, yanma ihtimali bulunan malzemelerin niteliğine göre farklı söndürme sistemleri aynı anda kullanılabilmektedir. Örneğin bir deponun bilişim odasında farklı bir söndürme ajanına ihtiyaç duyulurken, depodaki malzemelerin özelliğine göre gazlı söndürme sistemlerinin faydalı olacağı düşünülebilir.

Elektrik kabin ve odaları, kayıt depoları, bilişim ve kamera kayıt odaları, laboratuarlar, şaft odaları, kontrol odaları, iletişim birimleri, bilgi işlem ve arşivler, kütüphaneler, müzeler, sanat galerileri, banka kasaları, yüksek-orta-alçak gerilim odaları gazlı söndürme sistemlerinin en fazla kullanıldığı alanlardır. Elbette söndürücü içindeki gazın türü de hangi birimlerde hangisinin kullanılacağı hakkında fikir vermektedir. Gazlı ve diğer söndürme sistemleri ihtiyacınızda mühendislerimizden teknik destek alarak teknik olarak en uygun söndürme sistemine sahip olabilirsiniz. Ücretsiz keşif ve etüt çalışması ile projelendirme faaliyetinin detayları belirlenmekte ve ilgili girişimler başlatılmaktadır. Yangın güvenliği alanında en deneyimli firmalardan biri olarak her aşamada profesyonel destek sunuyoruz.

Gazlı Söndürme Sistemlerinin Çalışma Prensibi Nasıldır?

Gazlı söndürme sistemlerinin çalışma prensibi temel olarak algılayıcı bir unsur ile başlamaktadır. Otomatik sistemlerde algılama sistemlerinin de eklendiği bir tertibat ile maksimum koruma sağlar. Manuel cihazlarda ise algılama da manuel yapılmak zorundadır. Yangının fark edilmesi ile birlikte manuel cihazlar personel tarafından kullanılmaktadır. Ancak temel prensip genelde otomatik gazlı söndürme sistemleri için oluşturulmaktadır.

Gazlı Söndürme Sistemlerinin Çalışma Prensibi Nasıldır? - Lider Yangın

Bekleme alanında depolanmış söndürme ajanı, belirli bir algılama ile basınç etkisini de kullanarak yangında oluşmuş alevlerin üzerine püskürür. Boru içinden geçen gaz yangına müdahale ettikten sonra ortamda belirli bir müddet bulunarak oksijen miktarının artmasını engeller. Temel olarak ortamdaki oksijenin azaltılması yangın üzerindeki etkinin ve hızlanmasının kontrol altına alınmasını kolaylaştırır. Gazlı söndürme sistemleri bu anlamda en başarılı ve etkili sonuçlar alan sistemler arasındadır.

Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Lider Yangın ve Güvenlik Sistemleri
Web Tasarım: Akademi Grafik 

  • Çamçeşme Mh. Coşkun Sk. No:12/1 Lider Plaza Kat : 3 Pendik/İstanbul
  • Fax: +90 (216 ) 596 00 18
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Sosyal

Bizi sosyal kanallardan takip edebilirsiniz.