trarenfrru

Yangın Söndürüldükten Sonra Ne Yapılır?

Yangın söndürüldükten sonra ne yapılır sorusuna cevabı ben yangın sonrasında yapılması gereken bütün kontrollerin uygun şekilde işleme alınması ve tesisat gibi konularda uzman kişilere başvurulması gerekir.

Yangın Söndürüldükten Sonra Ne Yapılır? - Lider Yangın

Aynı şekilde yangın bulunduğu alanda ve etrafında var olan iş yerlerinin evlerin ve diğer denge alanların yapısal bütünlüklerine olduğundan bu durum kontrol amaçlı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gibi ilgili birimlerin kontrol altında olması gerekir.

Aksi takdirde yapıların çökmesi durumunda ciddi zararlar görülebilir ve pek çok kişinin savunmasız kalması halinde hayati tehlikelerinin olması mümkün olur.

Yangın söndürme işlemlerinin yapılması ve ardından soğutma işleminin yapılması gerekir. Yangın soğutma işlemleri ve söndürme işlemleri yapılırken hiçbir koşulda yangın olan bölgeye gidilmemesi gerekir. Burada unutulmaması gereken nokta herhangi bir nedenden dolayı söndürülmüş yangın tekrardan açığa çıkabilir. Bu şekilde maddi ve manevi kayıplar daha fazla olur.

Yangın anında yapılması gerekenler hususunda yetkili kişilerin çeşitli söndürme çalışmaları yaptığı görülür. İtfaiye ekipleri genel olarak yangının kaynağı ile alakalı öncesinde ve sonrasında detaylı bir rapor sunar. Yangın sonrasında iyileşme süreci rapor dikkate alınarak ilerlenmesi gerekir.

Yangın Öncesi Alınacak Önlemler

Yangın öncesi alınacak önlemler ile ilgili pek çok husus vardır. Bu hususlar arasında yangın çıkışlarını sürekli olarak açık tutulması, yangın için belirlenen acil çıkış yerlerinin doğru şekilde ışıklandırılması, yangın esnasında yardımcı olabilecek her türlü araç gerecin uygun yerlere depolanması depolanan araç gereçlerin ilgili kişiler tarafından bilinmesi gerekir.

Akabinde yangın esnasında kullanılan araç gereçlerin düzenli olarak bakımının yapılması ve bölge olarak kolay ulaşılabilir yerde olması gerekir. Gereksiz olan yangın yüklerinin kaldırılması yangınla ilişkilendirilen kişilerin görevlerinin doğru ve etkili şekilde düzeltilmesi, yangın tahliye planını kontrol ederek düzenli aralıklarla güncellenip bu hususta gerekli görüldüğü takdirde uzman kişilere danışılması gerekir.

Yangın Öncesi Alınacak Önlemler - Lider Yangın

Yangından korunmak adına gerekli olan bütün önlemlerin alınması ve binanın yangınla ilgili alması gereken belgelerinin tamamlanmış olması, yangın yönetmeliğine uygun şekilde bir kontrol planı oluşturulması gerekir.

Binanın ve denge alanın yangınla alakalı müdahilde bulunacak yangın tüpü ve diğer araçların düzenli şekilde bakımının yapılması ve ilgili kişilerin bu araçları ne şekilde kullanılacağı hususunda detaylı olarak bilgilendirilmesi gerekir.

Yangın öncesinde ve sonrasında ya da daha önemli olan yangın söndürüldükten sonra ne yapılır konusuna ilişkin kişilerin detaylı bilgilere sahip olması ve soğukkanlı şekilde olaya müdahale etmesi gerekir.

Yangın Söndürme Prensibi Nedir?

Yangın söndürme prensibi nedir sorusuna cevap olarak yangının kaynağının oksijen ile bağlantısının kesilerek, yoğuşmayı ve yayılmayı engelleyerek ilerlemek anlamına gelir. Yangına doğru ve etkili şekilde müdahale edip daha sonrasında da bölgeyi kontrol altında tutarak çevre güvenliğinin sağlanması anlamına gelir.

Yangın Söndürme Prensibi Nedir? - Lider Yangın

Anında oluşacak durumları ve reaksiyonları engelleyerek yangını söndürülmesi oldukça önemlidir. Yangın söndürülmesi konusunda patlayabilir buharlaşmanın geciktirilmesi ve zincirleme reaksiyonu engellenmesi gerekir.

Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Lider Yangın ve Güvenlik Sistemleri
Web Tasarım: Akademi Grafik 

  • Çamçeşme Mh. Coşkun Sk. No:12/1 Lider Plaza Kat : 3 Pendik/İstanbul
  • Fax: +90 (216 ) 596 00 18
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Sosyal

Bizi sosyal kanallardan takip edebilirsiniz.